Press "Enter" to skip to content

Vendégek Várfalváról

Nagy László, Várfalva alpolgármestere és családja
Nagy László, Várfalva alpolgármestere és családja

Tartalmas napokat töltöttek el Sárkeresztesen az Erdélyből érkező vendégek. Finom étkekkel, remek programokkal és minden jóval fogadták a vendéglátók a látogatóba visszatérő barátokat.

Sárkeresztes Önkormányzatának meghívására érkezett meg Augusztus 19-én délután Várfalváról az a 20 fős csapat, akik 5 napot töltöttek a településen, vendéglátó családoknál. A Község vezetése nem bízta a véletlenre a vendégfogadást, előre leszervezett programokkal várta a meghívottakat, azzal a céllal, hogy ne csak évről-évre egy-egy falunap erejéig látogassanak el hozzájuk az erdélyi testvérek, hanem meg tudják mutatni nekik Magyarország szépségeit is. Első nap, megérkezésüket követően a 9 fogadó családdal közös vacsorára várták a vendégeket a Művelődési Házban a Keresztesiek, majd pedig elfoglalhatták a szállást a már jó ismerős házigazdáknál.

Vendégek és vendéglátók a Hősök terén
Csütörtökön reggel Budapestre indult a csapat, hogy egy fogadott idegenvezető segítségével körbejárják a fővárost, megnézzék a neveztességeket. Így jártak a Duna-parton, megfordultak a Hősök terén, valamint betekintettek a Budai Várnegyedben zajló programokba és a Mátyás-templom falai között is sétáltak.Ezt követően Fekete Levente közreműködésével egy hamisítatlanul magyaros vendéglőben ebédeltek és pihenték ki a nap fáradalmait, majd pedig a hangulatos kispesti vendéglátást követően a Művészetek Palotájához indultak, hogy az esti tűzijáték kezdetéig körbejárják azt. A nap zárásaként a MüPa előtti Duna-parti részen tekintették meg az ünnepi fényjátékot.

Pethő Béla és Erika is már visszatérő vendég Sárkeresztesen
Pethő Béla és Erika is már visszatérő vendég Sárkeresztesen
Másnap ismét buszra szálltak, az úticél Balatonfüred volt. A Tagore sétány, a Kossuth ivó kút és a Szív kórház, valamint a Tihanyi Apátság megtekintését követően a program részeként még 1 órás balatoni sétahajózás is várt rájuk. Mindenkinek nagyon tetszett a „magyar tenger”, jól érezték magukat a kissé borús idő ellenére is a hajón és a Balaton-parton. Visszaérkezést követően Iszkaszentgyörgyön volt a vacsora, Keresztes László fogadta őket házában, ahol az étkezés mellé borkóstolás párosult. A vendégek a fehér és vörös borok mellett a Keresztesi Bormustrán aranyérmes rozét is megkóstolhatták. A házigazda meghívására, esti meglepetésként Bernáth Péter, Fehérvárcsurgó volt polgármestere és felesége is megjelent, ugyanis Várfalva a korábbi években a szomszédos településsel is szorosan tartotta a kapcsolatot. Mindenki nagyon örült a viszontlátásnak.
Szalai József, Sárkeresztes alpolgármestere az erdélyi ajándékkal
Szalai József, Sárkeresztes alpolgármestere az erdélyi ajándékkal

Szombaton családi napot tartottak. Pihentek, beszélgettek, egyesek részt vettek a fehérvári Királyi napokon vagy éppen vásárolni mentek a vendéglátókkal. Volt aki Dunakavicsot vagy pirospaprikát keresett, de népszerű ajándék volt az otthoniaknak a méz, a szalonna és a Karaván sajt is.

A záró vacsorán Nagy László, Várfalva alpolgármestere köszönetet mondott a csodásan megszervezett programokért és a testvéries fogadtatásért, majd átadta az Önkormányzat ajándékát egy mini boroshordót és egy kézzel faragott favázát, valamint elmondta, hogy szeretettel várják vissza a Sárkeresztesieket az Augusztus 29-30-án tartandó Várfalvi Községi Napok és Hagymafesztiválra.
Vasárnap kora reggel indultak neki a közel 7 órás hazaútnak.

Be First to Comment

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ellenőrző kód: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.