Press "Enter" to skip to content

Vadászat és kultúra

Gyömrei Alexandra, a Bársony István Mezőgazdasági Szakképző Iskola diákja
Gyömrei Alexandra, a Bársony István Mezőgazdasági Szakképző Iskola diákja

Immár a tizenharmadik alkalommal került megrendezésre az elmúlt hétvégén a Bársony István Országos Ifjúsági Prózamondó Verseny, aminek utóbbi két esetben is a keszthelyi Helikon Vadászati Múzeum adott otthont.

Idei évben az egész napos programsorozat főrendezvénye a Vadászati Kulturális Egyesület fennállásának 25. jubileumi találkozója és ünnepi közgyűlése volt, valamint kiegészítve a XVIII. Szarvasbőgő Európa Bajnoksággal, amire 11 ország közel 40 versenyzőjét várták.

3, A XIII Bársony I. Orsz. Ifj Prózam. verseny indulói
8 iskola, 13 diákja indult a versenyen

 

A prózamondó versenyen 8 iskola 13 diákja indult, közülük a három fős zsűri díjjal jutalmazta az iskolák versenyében a legmagasabb összpontszámot gyűjtött, csongrádi Bársony István Mezőgazdasági Szakképző Iskolát, valamint az általános iskolás diákok között első helyezett, a berettyóújfalui Ady Endre Gimnázium tanulóját, Kiss Boglárka Emmát és a középiskolások kategóriájának versenyében győztes, szombathelyi Hermann Ottó Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégium diákját, Tóth Csanádot.

 

Az előadásokat követően a zsűri elnöke, Bereczky Szilárd elmondta, hogy nagyon felkészült fiatalokkal találkozhattunk, ami köszönhető a felkészítő tanároknak, valamint annak, hogy a versenyben résztvevő iskolák figyelmet fordítanak a kultúra megőrzésére.

 

Az általános iskolások között második helyezett Frenkl Attila veszi át díját Igari Balázstól, a Bársony István Alapítvány elnökétől
A második helyezett Frenkl Attila veszi át díját Igari Balázstól, a Bársony István Alapítvány elnökétől. Fotó: Vadászati Kultúrális Egyesület

Dr. Csiák Gyula, Bársony-kutató hozzátette, hogy évről-évre rangos eseményként tekinthetünk a versenyre, ami megmutatkozik a novellák színvonalas előadásmódjában és abban, hogy a jelentkezők ügyelnek a vadászias megjelenésre is.

Be First to Comment

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ellenőrző kód: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.