Press "Enter" to skip to content

Új idők, szép gyerekek: 60 év után újra együtt az első osztályos diákok

Jeles napot ünnepeltek augusztus végén a Művelődési házban, ugyanis a közelgő ősz első napján napra pontosan hatvan éve történt, hogy megkezdte az iskolát egy új osztály Sárkeresztesen. Azon a bizonyos keddi napon – mert hogy bizony keddet mutatott a naptár 1959-ben szeptember elsejénhuszonkét diák indult iskolába.

Alsó sor balról jobbra:
Rideg Zoltán, Vadász Ferenc, Nagy Imre, Rácz József, Szűcs Lajos, Mészáros Sándor, Holczinger József, Sramek József, Juhász Sándor

 

Középső sor balról jobbra:
Pénzes Margit, Szabó Zsuzsanna, László Margit (+), Szűcs Irén, Mészáros Katalin tanító néni (+), Kalamár Irén, Kalamár Ilona, Szabó Julianna, Petersell Éva

 

Hátsó sor balról jobbra:
Osvald Gábor, Sramek István, Gelencsér Károly (+), Kalamár István, Pénzes Sándor

 

Hatvan év után párjaik társaságában újra együtt ünnepeltek az 1959-60. tanév sárkeresztesi általános iskola első osztályos diákjai. A meghívottak között szerepelt és jelen is volt az ötödik osztályban hozzájuk csatlakozó Hornyák Borbála tanítónő.

A képen Sárempekné Zsuzsa a tanítvány és Hornyák Borbála tanítónő, aki a virág mellé az archív csoportképből kapott egy nyomtatott példányt és egy Sárkeresztes történetét bemutató könyvet.

Nagy köszönet jár a két főszervezőnek, Sárempekné Zsuzsának és Vadász Ferencnek, hogy megszervezték ezt a szép alkalmat. Kívánjuk, hogy még sok hasonló összejövetellel emlékezhessenek a régi szép időkre.

Fotók: Rideg Ferenc, Archív