Press "Enter" to skip to content

Tűzgyújtás és Varga Miklós fellépése Szent Mihály napján

Változatos programokat szerveztek az immár harmadik alkalommal megtartott Szent Mihály napja alkalmából Sárkeresztesen, idén Varga Miklós volt a főfellépő.

Az egyház e napon, Szeptember 29-én Szent Mihály arkangyal megjelenésére emlékezik, kinek akaratereje hatalmas és legyőz minden gonoszt., valamint ehhez a naphoz fűződik még az a hagyomány is, hogy Szent György napkor a legelőre kihajtott állatokat Mihály napján hajtották vissza a falvakba.

Sárkeresztes Község Önkormányzata Szeptember 27-én vasárnap délután harmadik alkalommal szervezett programot Szent Mihály ünnepére. Az időjárás is a kegyeibe fogadta a Keresztesieket, így az előző napok esős, szeles időjárásához képest enyhén borús időben kezdte meg a fellépést a Figurázó néptánccsoport. Figurázó néptánccsoportA helyi táncosokat egy székesfehérvári illetőségű zenekar, a Speakers of Zion követte, akik reggae zenét játszanak és tagjaik között tudhatják a sárkeresztesi Schneider Róbertet is._MG_7938

A Sárkeresztesért Egyesület a programok közepette a kilátogató település lakókat pusztapörkölttel vendégelte meg, ami mindenki számára jól esett az enyhe őszi időben,. Eközben a gyermekek a Sportpályán gumiabroncs hajtással versenyeztek.

SAPKA Művészeti és Tűzzsonglőr Egyesület18 órától az esti sztárvendég, Varga Miklós előadóművész nagysikerű előadását élvezhették az érdeklődők, majd pedig a közös fotózkodást követően a SAPKA Művészeti és Tűzzsonglőr Egyesület bemutatóját tekinthették meg a programokra kilátogatók, akik közös tűzgyújtással és a tűz adta meleg melletti beszélgetéssel zárták a napot.

 

Be First to Comment

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ellenőrző kód: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.