Press "Enter" to skip to content

TeSzedd! akció és további Májusi programok Sárkeresztesen

Nepal_meghivo Megérkezett a jó idő, itt a tavasz, sőt már néha nyári meleget is érezhetünk és talán éppen ennek köszönhetően Májusban szabadtéri programokban bővelkedünk Sárkeresztesen.

Itt van mindjárt elsőként Május 13-án Trucza Tibor előadása Nepálról. Tibor még 2002-ben járt a dél-ázsiai országban, ahol fényképeket készített a nevezetességekről, a nepáli emberekről. A fotókon megjelenő műemlékek, építmények egy része akár számunkra is ismerős lehet, mert utóbbi hetekben számtalan televíziós adás, valamint elektronikus és nyomtatott sajtó foglalkozott az Április 25-én bekövetkezett Nepált sújtó tragikus földrengéssel, ahol eddigi adatok alapján több, mint 8000-en vesztették életüket és számos nevezetes építmény sérült meg, vagy vált a földdel egyenlővé. A szomorú aktuálitású előadás alkalmával bepillantást nyerhetünk a nepáli emberek hétköznapjaiba, valamint ízelítőt kaphatunk az emberi és természeti látnivalók sokaságáról. nepal_02_kepnepal_03_kep

A Hegyek, völgyek, városok című vetítéshez kapcsolódóan a Főzőklub meglepetéssel készül az érdeklődők számára.Image0062

Bakancs és Fakanál túra Május 16-án. Szombaton Jakab Erzsébet túravezető invitálja a túrázni vágyókat Nagyvázsonyba, ahol délelőtt 10 órától a Kinizsi vártól indulván az Országos Kéktúra útvonalán felfedezik a várat, majd a Pálos kolostor, a Szent Ilona kápolna és a Tálodi kolostor romjait. A Kinizsi forrás mentén haladva lehet csatlakozni a „Te szedd a kéken” önkéntes szemétszedési akcióhoz is.
http://bakancsesfakanal.blogspot.hubakancs-tura-2015_05_16_kicsi

Szintén Május 16-i program az 5. országos TeSzedd! hulladékgyűjtési akció, amihez Sárkeresztes is csatlakozott. Szombaton délelőtt 9 órakor a Művelődési Ház elől indul az önkéntes csapat, hogy együtt tegyen a tisztább környezetért. Kesztyűt és zsákot, valamint ásványvizet a szervezők biztosítanak.

A Sárkeresztesért Egyesület a helyszínen várja a jelentkezőket.
http://szelektalok.hu/teszedd/

Képernyőfotó 2015-05-11 - 17.34.29Pünkösdi hétvége sem marad szabadtéri program nélkül. A már hagyományosnak mondható Keresztesi Pünkösdi Kupa várja a sportolni és focizni vágyókat Május 25-én, Pünkösd hétfőn.
A Keresztesi Sportpályán 9 órakor indulnak a mérkőzések. A programra előzetesen várják a nevezéseket telefonon vagy személyesen, nevezési díj ellenében Május 21-ig. Maximálisan 8 csapat részvételére van lehetőség, az első három helyezett vándorkupát és oklevelet, a legjobb kapus és a legjobb játékos ajándékot kap, valamint a Keresztesi Sportkör minden nevezett résztvevőt vendégül lát egy ebédre. További tájékoztató a plakáton olvasható.

Jakab Erzsébet, a Sárkeresztesért Egyesület valamint a Keresztesi Sportkör várja az érdeklődőket programjaikon. További információkért illetve a későbbi programokért kérjük kövessék weboldalunkat és facebook oldalunkat: www.facebook.com/keresztesimedia

Be First to Comment

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ellenőrző kód: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.