Press "Enter" to skip to content

Sikeres a Sárkeresztesért Egyesület öt érzék park pályázata

 

A fotó illusztráció

A SÁRKERESZTESÉRT EGYESÜLET sikerrel pályázott a MOL Helyi Érték Programjában a „KÖRNYEZETÜNKÉRT! ÖT ÉRZÉK PARK” pályázattal.
Az „Öt érzék park” helyszíne a Kossuth utca Óvodával szembeni terület, melyet az Önkormányzat biztosított a park megvalósításához.

A parkban a környezetvédelem öt területét (föld, víz, levegő, élővilág és települési környezet), azok megóvását az öt érzékszerven (szem, fül, bőr, orr, nyelv) keresztül mutatjuk be egy ötszög alakú területen. Ennek középpontjában egy olyan teret alakítunk ki, amely az óvodások és iskolások számára oktató, minden más korosztály számára pihenő funkcióval bír.
A 300 m2 parkot 1200 tő levendulával ültetjük be. A pihenőpadoknak fák nyújtanak árnyékot, és az öt érzéket oktató-tájékoztató táblák mutatják be. A park kialakításához csak természetes anyagokat használunk fel.

Az Egyesület félmillió forint támogatásban részesült, amely a tervezett költségek 50%-át fedezi. A megvalósítás anyagi kiadásaihoz hozzájárul Egyesületünk és az Önkormányzat. A kivitelezési feladatok elvégzésében nagy segítséget nyújt a Sárépszer Kft., a tájékoztató táblák elkészítésében a Munkácsy Mihály Általános Iskola. A további kiadások finanszírozásához és az elvégzendő munkákhoz várjuk az önkéntesek illetve a falu vállalkozásainak jelentkezését, felajánlását.

Gyovai László elnök

 

Be First to Comment

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ellenőrző kód: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.