Press "Enter" to skip to content

Pünkösdi napok Sárkeresztesen

_MG_5893A hagyományoknak megfelelően idén is 2 napos pünkösdi eseményt tartottak Sárkeresztesen. Tizedik jubileumát ünnepelte a rendezvény.

A korábbi évekhez hasonlóan most is a település fiatal néptáncosai nyitották meg az ünnepet. A vasárnapi programok között szerepelt a májfa kitáncolása, valamint az azt követő Pünkösdi király megválasztása. A Sárkeresztesért Egyesület elhivatott a hagyományok ápolásában, ezért az év elején felhívást tett közzé a helyi fiatalok körében, hogy ezeket a tradicionális közösség építő programokat újra megszervezzék. Ennek megfelelően szép számú ifjú csatlakozott a kezdeményezéshez, akik jól szórakoztatták magukat és a kilátogató nagy számú közönséget is.

Mint a mesékben, úgy Sárkeresztesen is 7 fiú, 7 versenyszámban vetélkedett egymással a megtisztelő címért. A programban szerepeltek erőnléti és ügyességi játékok is.  Vincz Agenor
A verseny végeztél a szerzett pontszámok összesítését követően Vincz Agenor nyakába került a babérkoszorú, valamint fejére a királyi korona, így 1 éven keresztül Agenor viselheti a megtisztelő Pünkösdi király címet, valamint vehet részt VIP vendégként a keresztesi rendezvényeken.

Az ünnep a Nyitott pincék programmal folytatódott, ahol a _MG_5915Keresztesi Főzőklub jóvoltából a település asszonyai által készített pogácsákat kóstolhatták meg a borúton sétálók.

Pünkösd második napján ismét a sporté volt a főszerep, amikor is a Sportpályára invitálták a szervezők a mozogni vágyókat, ahol kispályás labdarúgó tornát rendeztek. 6 csapat nevezésével jó hangulatban kellemes napsütéses időben zajlottak a körmérkőzések._MG_6020

A kora délutáni órákra az is kiderült, hogy a tavalyi győztes Danko SE megvédte címét és lett ismét a Keresztesi Pünkösdi Kupa győztese, így tovább birtokolhatja a vándorkupát.

 

 

 

 

Be First to Comment

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ellenőrző kód: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.