Press "Enter" to skip to content

Ősszel ismét Rajzfilmünnep, idén a Mézga családdal

A KEDD Animációs Stúdió 2019. november 15. és 17. között ismét megrendezi – immár hetedik alkalommal – Magyarország egyetlen országos filmfesztiválját, az Országos Rajzfilmünnepet.

A zajos sikert aratott rendezvény -melyhez településünk a tavalyi évben első alkalommal csatlakozott- idén is újra várja a kicsiket és nagyokat. A visszajelzések alapján jó döntésnek bizonyult, hogy Sárkeresztesen is vetítettünk a gyermekeknek és egy igazi közösségi eseményt hoztunk létre a kiegészítő programokkal. Ismét van lehetőségünk csatlakozni az ünnephez, ha az igények is ezt mutatják.

Idén a 85 éve született Nepp Józsefet és az 50 éve bemutatott Mézga családot helyezték fókuszba, így várhatóan a sorozat több része is látható lesz az ünnepi vetítések alkalmával. Örömmel tájékoztattak minket, hogy a szériák mellett több, egy éven belül a mozikban bemutatott egész estét magyar rajzfilmek -úgy, mint Ruben Brandt, felújított Vizipók-Csodapók– is elérhetőek lesznek a helyszínek számára. Továbbra is külön blokkokban elérhető lesz gyermekeknek/családoknak, középiskolásoknak, valamint felnőtteknek szóló rajzfilmek, animációs összeállítások, hogy minden korosztály megtalálja a számára kedves filmet.

Az Országos Rajzfilmünnep küldetése 2011-óta változatlan: egy országos esemény keretében népszerűsíteni a rajz- és animációs filmek sokszínű kultúrájának értékeit. 2018-ban a programsorozathoz már 85 település 100 helyszíne csatlakozott, a rendezvényeken közel 25.000 látogató fordult meg. A fesztivál célja, hogy még több gyermeket, fiatalt és felnőttet tudjon megszólítani és az animáció értékeivel megismertetni. A szervezőcsapat továbbra is mindent megtesz azért, hogy idén is értékes és izgalmas filmkínálatból válogathassanak a partnerek.

A filmvetítések mellett idén is várják a résztvevő helyszínek saját programjait, hogy a helyi kezdeményezések és a Rajzfilmünnep programja egymást erősítve jelenjenek meg népszerűsítő kampányukban.