Press "Enter" to skip to content

Olcsó, gyors, finom: Almás-diós kevert a heti étlapon a konyhán

A Keresztesi Konyha legutóbbi sütő-főző napján egy, az interneten is megtalálható klasszikus receptet vettek elő az asszonyok.

Almás – diós kevert hozzávalók:

  • 35 dkg liszt
  • 1 tasak sütőpor
  • 12 dkg darált dió
  • 1 teáskanál fahéj
  • 2 tasak vaníliás cukor
  • 20 dkg kristálycukor
  • 2 dl étolaj
  • 4 tojás
  • 6 db reszelt alma

Elkészítése:

A tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a lereszelt almát, valamint a fahéjat és belekeverjük az olajat is. A lisztet, a sütőport és a darált diót egy másik edényben összekeverjük, majd hozzáadjuk a tojásos masszához és összedolgozzuk. Itt egy kevés tej adható hozzá.

Az így kapott alapot kiolajozott tepsibe öntjük és egy 180 fokos sütőben 40 percig sütjük. Ha kihűlt  szeleteljük, tálaláskor tetejét porcukorral szórhatjuk.
https://ketkes.com/kevert-almas-dios-suti-gyors-olcso-es-csodas-ize-van/

A recept ugyanígy mákkal is elkészíthető!

A kreativitásunk és az internet szinte végtelen lehetőséget nyújt eme sütemény különböző recepjeire, így akár csokimázzal és mandulapehellyel a tetején is elkészíthető:
http://www.mindmegette.hu/almas-dios-kevert-suti-csokimazzal.recept/

Jó étvágyat hozzá!