Press "Enter" to skip to content

„Két nagy szerelem van az életemben: a zene és a gyermekek.”

Az elmúlt hónapokban felbukkant egy csodálatos hang a különböző közösségi rendezvényeken, talán többen nem is tudják ki énekelt a Szociális épület avatóján, vagy éppen a Falunapon. Ő Badi Virág, vagy ahogyan az utóbbi időben Keresztesen a legtöbben hívják, Virág néni, aki ebben az évben a Ficánkoló Óvoda nagycsoportosainak óvónénije, és most a hobbiból hivatássá előlépő énekesi pályára lép.

„Gyerekkorom óta rajongok a zenéért. Szüleim művészetet szerető, művelő emberek, nekik köszönhetem az éneklés iránti elhivatottságomat, alázatomat.”- mondja a Wiragh művésznevet választó fiatal énekesnő.

A székesfehérvári Badi Virág középfokú tanulmányait a Gorsium Művészeti Iskolában végezte, eleinte a táncos világért rajongott, országszerte rengeteg fellépése volt duettpartnerével, Varga Lászlóval, akinek a háttértáncosa volt és időnként énekelt is. Ezzel a formációval a televízióban is szerepeltek, azóta is megtekinthető a Youtube-on az előadás. Azonban egy gyermekkori barátjának köszönheti (aki szintén énekes), hogy megismerte az éneklést amibe egyből bele is szeretett. 

„Azóta is célom a fejlődés, a stílusi sokoldalúság, valamint a zene szeretetének átadása a nagyérdemű számára.”

Virág bemutatkozó kisfilmjét augusztus vége óta láthatja a nagyközönség a saját videócsatornáján:

„Két nagy szerelem van az életemben:

a zene és a gyermekek.”

Ezért a felsőfokú tanulmányait óvodapedagógusként az Apor Vilmos Katolikus Főiskolán végezte. A zene és a gyermekek ötvözete jelenti számára a kiteljesedést. Nagyon jól érzi magát az óvodában, hiszen ott is számtalan lehetőség akad, amikor énekelhet a kicsiknek.

Énekesi pályája elején jár, ezért a kezdő lépcsőfokokat különböző versenyeken való indulással kívánta megtenni, így 2017-ben jelentkezett a Csomópont Tehetségkutató Egyesület által szervezett Arany Violin Énekversenyre, amelyen a 14 döntős között szerepelhetett és Különdíjas lett.  

„Számomra nagyon sokat adott ez a verseny, emberileg, énekesként, és zeneileg egyaránt gazdagodhattam.”

A dal, amellyel különdíjat nyert az Arany Violin Énekversenyen:

A két évente Székesfehérváron megrendezett tehetségkutató, a Fehérvár Hangja 2017-es versenyére is jelentkezett, amelyen a középdöntőig jutott. Fontos számára a visszajelzés, az építő jellegű kritika, amelyet a különböző versenyek során kapott, ez az év számára sikerélményekkel teli volt, így hittel vágott neki a hosszú útnak. A további fejlődés érdekében énektanárhoz fordult, hogy fejlessze magát. Kertész Erikával (jazz énekesnő, dalszövegíró, dalszerző) közösen dolgoznak a mai napig is, mert Virág fontosnak tartja a színvonalas, minőségi előadást. Jelenleg első saját dalán dolgoznak, ami hamarosan meg is jelenik, az év végére pedig kislemeze is várható. Az énektanár mellett a fellépések által fejlődhetek.

„Mindenkinek szeretnék énekelni, mindenkihez szeretnék szólni. Fejlődni és fejlődni, ez a legfontosabb és persze hinni, másképp nem megy.”

Legfőbb zenei stílusai: Pop, Sláger, Táncdal, Latin, Jazz. Széles repertoárjában a hazai mellett számos külföldi dal is megtalálható  (angol, spanyol, olasz). Az inspirációt főként Koncz Zsuzsa, Ákos, Madonna, James Blunt, Sting, Tarkan jelenti számára.

Sárkeresztesen első alkalommal az óvodai bálon lépett fel, amikor három dalt énekelt, majd ezt a Szociális épület átadó ünnepsége követte, ahol a terület országgyűlési képviselője és a megyei önkormányzat több vezetője is élvezhette szép hangját. A július elején megrendezett Falunapon lépett igazán nagyközönség elé, itt volt lehetősége megismerni tehetségét nagyérdeműnek és hallható volt kedvenc előadója, Koncz Zsuzsa – „Jöjj, kedvesem” dala is:

Azóta a szomszédos Mohán is bemutatkozott már. Biztosak lehetünk benne, hogy nem utoljára láthattuk hazai színpadon és hallottuk itthon csodálatos hangját.

„Kedvenc dalom Ákostól az Érintő, mert nagyon megható a dalszövege, azonban a legfelemelőbb és legmeghatóbb pillanat az lenne, ha lehetőségem lenne egyszer Koncz Zsuzsával egy színpadon szerepelni.”

Az öröm mellett szerencsére nincs okuk az aggodalomra a Ficánkoló ovisainak, ugyanis a szeptember elsején kezdődött új óvodai tanévben is nap, mint nap találkozhatnak együtt énekelhetnek, dalolhatnak kedvenc óvónénijükkel, Virág néni egyelőre nem hagyja el őket, sem a pedagógiai pályát.

Addig is mellette könnyűzenei szólóénekesnőként közösségi oldalán az ország bármely pontjáról várja a fellépési lehetőségeket, meghívásokat:

https://www.facebook.com/WiraghB/

Megígérjük, hogy követni fogjuk Virág pályafutását, amihez sok sikert kívánunk neki!