Press "Enter" to skip to content

Katonai Toborzó Nap

katonai_toborzo_szekesfehervar

A Magyar Honvédség Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 3. Katonai Igazgatási Központja 2015. 04. 29-én 09.00-15.00 között „Katonai Toborzó Napot” szervez Székesfehérváron, a belvárosi Zichy-ligetben.

A rendezvény célja, hogy az érdeklődő állampolgárok valós és hiteles képet kapjanak a katonai szolgálatvállalás lehetőségeiről és formáiról, a fegyveres és rendvédelmi dolgozókat érintő, 2015. július elsejével bevezetésre kerülő új közszolgálati életpályamodellről, illetve a továbbtanulási lehetőségekről.Az eseményen képviseltetik magukat a helyőrségben települt katonai szervezetek (Magyar Honvédség 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred és Magyar Honvédség 93. Petőfi Sándor Vegyivédelmi Zászlóalj), akik látványos haditechnikai bemutató keretében mutatják be alakulatukat. A programot a székesfehérvári helyőrségi zenekar látványos „gyep-show” műsora nyitja meg.

A Honvédelmi Minisztérium Zrínyi Nonprofit Kft.médiakamionjának köszönhetően a rendezvény programját lézerpuska-lövészet, illetve egy repülőgép-szimulátor kipróbálásának a lehetősége színesíti. A Malom utca 2. szám alatt található Helyőrségtörténeti Emlékgyűjteményben pedig rendhagyó hadtörténelem óra keretében tárlatvezetést biztosítunk a megjelenő diákok számára.

Rátkai István őrnagy

Be First to Comment

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ellenőrző kód: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.