Press "Enter" to skip to content

Ismét Kolbásztöltő versenyt tartottak Sárkeresztesen

A Sárkeresztesért Egyesület szervezésében március 4-én, immár sokadjára rendezték meg a településen a kolbásztöltő versenyt. A felhívásra jelentkezve az egyesületi tagok 10 csapatot alkottak, kreatív és leleményes csapatnevekkel.

A kezdő csomag átadása

A megnyitón Törő Gábor országgyűlési képviselő Úr és Végh István az egyesület vezetőségi tagja adta át a csapatoknak az alapanyagokat. A versenyre Krähling János polgármester Úr is ellátogatott. Az idei évben szakmai zsűrit kértünk fel, személyük kiléte csak a megnyitón vált ismertté. Nagyon örültünk, hogy felkérésünket Héjj Ágnes, Savanyó Zsolt és Végh István örömmel elfogadta.

Jó hangulatban telt

A megnyitót követően a csapatok nagy lelkesedéssel kezdtek bele a kolbásztöltésbe és előkerültek az alkohol tartalmú üvegek is. A jó hangulatú zenéről Csordás Laci gondoskodott. Az időjárás kedvező volt, mindenki jól érezte magát ezen a szép napsütéses tavaszi napon. Egyesületünk is készült, hiszen sok érdeklődőt vonzottak a jó idő mellett a házias ízek, a füstölt kolbász, szalonna, felvágottak, zöldségek, melyet előszeretettel fogyasztottak.

A házias ízek mindenkit vonzottak
A Kolb-Ászok kolbászai

A Keresztesi Konyha tagjai egész nap finom fánkokkal kínálták a résztvevőket.

Gyönyörűen megkelt a tészta
Szép szalagosak lettek
Finom lekvárral lett igazán ízletes! Köszönjük a Keresztesi Konyhának!

A kolbászokat a csapatok különféle eszközökkel sütötték meg, meglepetésünkre volt, aki forrólevegős fritőzt használt.

A zsűri folyamatosan figyelte a csapatok munkáját, a kolbászok elkészítésének módját. A tálalás nem számított, minden csapat egyforma, egy sorszámmal a tányér alján ellátott mintát adott a zsűri elé, így a zsűri sem tudta, hogy melyik csapat ételét kóstolja.

Nehéz feladat előtt a Zsűri

A művelődési ház nagyterme zsúfolásig megtelt, a csapatok és vendégeik együtt fogyasztották el a frissen kisült kolbászokat. Végh István felajánlásából hagymás sült vér, Sárempek Tibor és Zsuzsa által sült pecsenye, a Provence Önkiszolgáló Étterem által 3 féle burgonya köret, továbbá Stancz Melinda által többféle savanyúság is került az asztalokra.

Sül a pecsenye

A zsűri egy órán át kóstolt és tanácskozott, szakmai szempontok alapján, pontozással állították fel a végső sorrendet, elmondásuk szerint nehéz volt a döntés. Az első helyezett a Méregkeverők csapata, a második az Újhegyi gyüttmentek, a harmadik a Torkos osztag lett. Az első helyezett ajándékkosarat, továbbá minden csapat emléklapot, és egy üveg bort kapott ajándékba.

A győztesek a Méregkeverők lettek
A győztes ajándékcsomagja

Az Egyesület férfi tagjait képviselve Szalai Dániel, Tieger Balázs és Végh István egy-egy tulipánt nyújtott át a jelenlévő hölgyeknek a közelgő Nőnap alkalmából.

Boldog Nőnapot!

A nyerteseknek és minden résztvevő csapatnak szeretettel gratulálunk és jövőre visszavárjuk őket!

Tele volt a Művelődési ház nagyterme

Egyesületünk mindenkinek köszönetet mond, aki munkájával vagy egyéb módon támogatta a verseny létrejöttét!!!

Az esemény további képei a Sárkeresztesért Egyesület közösségi oldalán tekinthető meg. Megtekintésért kattintson IDE.