Press "Enter" to skip to content

Iskolakezdési támogatás: idén is 10.000 ft

Sárkeresztes Község Önkormányzatának képviselő-testülete az elmúlt évek gyakorlatához hasonlóan idén is úgy döntött, hogy igényelhető támogatás formájában enyhíti a családok terheit, a gyermekek költséges szeptemberi iskolakezdését a sárkeresztesi állandó lakcímmel, vagy tartózkodási hellyel rendelkező tanulók számára. A 2019-es költségvetés is lehetőséget ad, hogy az iskolakezdési támogatás összege az előző évek mintájára 10.000 ft összegű legyen. A támogatás a család jövedelmi viszonyára való tekintet nélkül igényelhető.

Az igényléshez az általános iskolai tanulóknak és a nappali tagozatos középiskolásoknak mindössze iskolalátogatási igazolás benyújtása szükséges. Számukra a támogatás szeptember 02-től szeptember 13-ig vehető át.

A nappali tagozatos főiskolai és egyetemi hallgatók részére is biztosít támogatást az önkormányzat, melyhez hallgatói igazolás szükséges. Ők szeptember 27-ig vehetik át az Önkormányzat Ügyfélfogadási idejében (hétfő, szerda 8-12, 13-16 óráig, péntek 8-13 óráig).

Fontos, hogy a fenti időpontok után a támogatás nem igényelhető!

Frissítés: A sárkeresztesi Bársony István Tagiskolába járó helyi tanulók számára az évnyitón adják át a támogatást, részükre nem szükséges iskolalátogatásit kérni és ezért a hivatalba menni.

A hivatalos tájékoztatás ITT olvasható.