Press "Enter" to skip to content

Hova tűntek a szelektív hulladékgyűjtő szigetek?

üveggyűjtő Kossuth utcaTöbb lakossági érdeklődés is érkezett hozzánk azzal kapcsolatban, hogy észrevehetően eltűntek a szelektív hulladékgyűjtő tartályok, mi lett velük? Ezzel kapcsolatban mi is tájékozódtunk, megkerestük az illetékest.

Érdeklődésünkre Krähling János polgármester elmondta: 2013. január 1. óta bevezetésre került Sárkeresztesen is a ”házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés” ami azt jelenti, hogy a háztartásokban bármilyen átlátszó műanyag zsákban elkülönítetten gyűjtött papír (kötegelve is), műanyag és fém hulladékot a szolgáltató évi 12 alkalommal, a meghirdetett napokon a ház elől elszállítja. Azaz a lakosságnak nem kell a szelektív hulladékot a gyűjtőszigetre elcipelnie, hanem csak egyszerűen ki kell helyeznie a megadott napokon az utcára és a szolgáltató elszállítja. A legutóbbi ilyen alkalom 2015. december 17-én volt, legközelebbi pedig 2016. január 28-án lesz.

A szelektív szigetek létjogosultsága a kötelező jelleggel otthon, elkülönítetten gyűjtött hulladék és a szintén kötelező háztól történő elszállítás miatt tulajdonképpen megszűnt.  A szelektív szigeteken a továbbiakban csak az üveghulladék elhelyezésére van lehetőség. (Remélhetőleg a gyűjtőszigetek felszámolásával megszűnik a szigetek körüli illegális hulladéklerakás is.) hulladék- és használtruha gyűjtő

Ezzel kapcsolatban a hulladékgyűjtést végző Depónia Nonprofit Kft.-től is kaptunk tájékoztató anyagot, amiben a szelektálás rendjéről és a hulladékgyűjtés Településünket érintő időbeni beosztásáról tájékoztat. Ennek megfelelően a következőket tartalmazza:

Műanyag-, és fém csomagolási hulladék gyűjtése (áttetsző zsákban)

A zsákban kizárólag az alább felsorolt hulladékokat szíveskedjen gyűjteni:

  • műanyag üdítős, ásványvizes (PET) palackok,
  • műanyag kozmetikai és tisztítószeres flakonok,
  • többrétegű italos (tejes, gyümölcsleves) kartondobozok,
  • fém italos (üdítős, sörös), ill. konzerves dobozok

A műanyag és fém palackokat, flakonokat, többrétegű italos kartondobozokat kiöblítve, laposra taposva rakják a gyűjtőzsákba, így kevesebb helyet igényel! Tájékoztató a szelektív gyűjtésről 2016 Sárkeresztes

Papírhulladék gyűjtése (kötegelve)

Kérjük, hogy az alábbi papírhulladékokat összehajtogatva és összekötözve, a műanyagos gyűjtőzsák mellé helyezzék, lehetőleg olyan módon, hogy az a forgalmat ne zavarja!

  • újságpapír, prospektus, irodai papírok, géppapír, papírzacskó, kartondoboz

Házhoz menő szelektív hulladékgyűjtési napok 2016. Sárkeresztes

(minden hónap utolsó csütörtök, kivétel december hó)

január február március április május június július augusztus szeptember október november december
28 25 31 28 26 30 28 25 29 27 24 22

 

A műanyag- és a papírhulladék gyűjtése egyszerre történik!

 A szelektíven gyűjtött csomagolási hulladék nem lehet olajos, zsíros, vagy egyéb élelmiszerrel szennyezett!

A műanyag/fém- és papírhulladék elszállítása továbbra is ingyenes és nincs mennyiségi korlátja. Kérjük a szelektíven gyűjtött műanyag és papír hulladékokat is a szállítás napján reggel 6 óráig az ingatlanuk elé szíveskedjenek kihelyezni!

Kérjük a lakosságot, hogy ügyeljen a két hulladékgyűjtő szigeten lévő üveggyűjtő és annak környezetének tisztaságára, ne helyezzenek ki más, oda nem illő hulladékot. Használt ruhanemű leadására van a lehetőség a belső, ABC melletti, erre a célra kihelyezett használtruha gyűjtőben!  Köszönjük!

Sárkeresztes teljes hulladéknaptár 2016

 

Be First to Comment

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ellenőrző kód: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.