Press "Enter" to skip to content

Családunk és az AFS

afs1Családunk élete az utóbbi 7 évben összeforrt az AFS Nemzetközi csereprogramokat bonyolító szervezettel, pontosabban 2007-ben történt egy decemberi estén, amikor Tímea lányom előállt az ötlettel, fogadjunk cserediákot. Nehezen értettem meg mit is jelent ez, de ahogy magyarázni kezdte, egyre szimpatikusabb lett a gondolat.

2008 februárjában aztán megérkezett hozzánk Diana Sofia Sanchez Castillo columbiai cserediák lány. Sofi a családunk tagja lett és mi egyre jobban megismertük az AFS munkáját, úgy éreztük ebbe a nagy nemzetközi családba nagyon jó tartozni. Sok programot csináltunk, és Sofit tanítgattuk magyarra, és mutogattuk neki a mi értékeinket miközben nagyon sokat tanultunk tőle. Gyorsan eltelt az év és búcsúzni kellett, nehéz volt. Aztán mégsem volt sok idő szomorkodni, mert jött a következő kihívás egy cserediáknak új családra lett szüksége, rögtön igent mondtunk, így került hozzánk Valerie Clemenz német lány.

afs2Valerie gyorsan beilleszkedett hozzánk és nagyon jó kapcsolatunk lett vele, szerintem neki is része volt abban, hogy a lányom Németországba mehetett 2009-ben cserediákként. Nagy izgalom volt ez a családunkban, pedig ismertük már addigra az AFS munkáját, és tudtuk nem kell izgulnunk, Timea jó helyen van, és mindenben támogatja majd a szervezet, gondját viselik, azért mégis először engedtük gyermekünket az útján egyedül. Nem bántuk meg!

afs3Közben csendesen teltek a napjaink, és ekkor 2010–ben Lydia Wiegand, német lánynak kellett egy új család, szívesen mondtunk igent, mert akkor már biztosan éreztük ezt szeretjük ez az önkéntes munka, amit örömmel végzünk. Lydia boldog volt, és mi örültünk a vidám, kedves lánynak. Aztán 2010 őszén megérkezett hozzánk Martina Lanzafame olasz lány, aki csak 3 hónapos programra jött Magyarországra, de szívesen maradt volna tovább. 2011-ben Giorgia Picone, olasz cserediák lett a lányunk 1 évre. Giorgia kedves, kiegyensúlyozott és nagyon vidám személyiség, akit nagyon megszerettük.

afs42012-ben „kipróbáltuk” magunkat és elvállaltunk egy thai cserediákot, azt gondoltuk a kihívást számunkra a nagyon eltérő kultúra jelenti, de vágytunk is megismerni azt. Sok-sok érdekeset tanultunk Chanakarn Kaewkhumsaen-tól   (Boing) és közben nagyon jól éreztük magunkat. Sokat nevettünk és kiderült, milyen értékesek ezek a kapcsolatok, mennyire fontos a sok érzelem (negatív és pozitív). Nem is gondolkodtunk persze, hogy újra belevágjunk, és 2013-ban megérkezett hozzánk Guendalina Pillisio olasz cserediák lány. Nem csalódtunk, hiszen már az előzetes fényképekről is egy cserfes, vidám lány nézett ránk. Nagyon jó évünk volt!

afs6

Most Merrit Biesenberger, német lány a gyermekünk, hiszen mindegyik kivétel nélkül azzá vált, ez nem is kérdés. Valamennyien tartják velünk a kapcsolatot, ha tehetik, jönnek ”haza” mert ők már Magyarországot és a kis családunkat a magukénak érzik, és az is!afs5

Nagy szeretettel ajánlom ezt a programot másoknak is!

E-mail: info-hungary@afs.org

Honlap: www.afs.hu

www.afsfejermegye.gportal.hu

Nemzetközi honlap: www.afs.org

Kuglerné Eper Ágnes

Be First to Comment

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ellenőrző kód: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.