Press "Enter" to skip to content

Buszos kirándulás a télűző Mohácsi Busójárásra

A Sárkeresztesért Egyesület idei első, hosszabb buszos kirándulása a télűző Mohácsi Busójárásra vezetett.

A megérkezést követően, de a mohácsi programokba kapcsolódást megelőzően 1 órás, vezetett programon vettünk részt a közeli Sátorhely külterületén található Mohácsi Nemzeti Emlékelyen, amely hely az Oszmán birodalom sikerével záródó, 1526-os Mohács Csata magyar seregének táborát jelentette. Itt érdekes történeteket, hasznos információkat hallottunk a megbízott idegenvezetőtől a csata körülményeiről, lefolyásáról.

A szervezett programot követően Mohács belvárosába érkeztünk, ahol szabadprogramon, mindenki egyénileg, kisebb csoportokat kialakítva fedezhette fel a tavaszváró, téltemető népszokás műsorait, résztvevőit, vásárolhatott magának akár maszkot, kereplőt, vagy fogyaszthatott a gasztronómia széles kínálatából ételt-italt.

Februárhoz képest remek időjárást fogtunk ki, így mindenki kedvére tölthetett időt a különböző utcákon, udvarokon felvonuló busók és vendégek között, saját készítésű portékákat árusító kézművesek kínálata előtt.

Köszönjük Orosz Jánosnak az út szervezését, Kiss Ferenc Balázsnak a biztonságos hazaérkezést és minden érdeklődőnek a részvételt!

Fotókat készítette: Igari Balázs