Van egy kis csapat Sárkeresztesen, akik minden 2. héten (minden páros héten) összejönnek a Művelődési Házban és a szépen felújított és berendezett konyhában finomságokat sütnek és főznek! Ki-ki hozza a maga jól bevált, vagy épp frissen olvastott és még soha ki nem próbált receptjét, készítés közben megbeszélik, ki hogyan szokta, mit ad hozzá, hogy a végeredmény egy ízletes és egyszerűen elkészíthető étel legyen, amit természetesen a legvégén jóízűen el is fogyasztanak.
A keresztesi háziasszonyok, mert ugye mondani sem kell, hogy férfiember szinte csak az elkészült ételek elfogyasztására érkezik meg, szóval a „szakácsnők” mindig keresik az aktualitásokat, hogy otthon a családot megörvendeztethessék valami újdonsággal, legyen akár az egy ünnepnap, vagy éppen egy aktuálisan érő gyümölcs időszaka, kitalálnak és kitálalnak valami különlegeset.
Jelen esetben Ági túrógombóca adta a cikkhez az aktuális receptet, íme:
Tejbegrízt készítünk 0,5l tejből, egy bögre búzadarából (szerintem 2-2,5dl elég) , kevés cukorral és egy csomag vaníliás cukorral. Hagyjuk hűlni. Ha kihűlt hozzáadunk 0,5kg túrót,( mehet bele reszelt citromhéj is) gombócokat formázunk, és pirított zsemlemorzsába forgatjuk őket. Porcukorral vagy tejföllel tálaljuk.
Érdeklődők nyomon követhetik a recepteket Facebook oldalukon, valamint a www.keresztesimedia.hu oldalon a Főzőklub menüpont alatt.
Jó étvágyat hozzá!
Fotók: Pánczél Péterné
Be First to Comment